Liity jäseneksi Jussi-TV Verkkokauppa
 

Uutiset

 

Neljä taitavaa pesäpallon B-tyttöjoukkuetta kisaa paikasta SM-Halliturnauksen loppuotteluun


20.02.2020

Seinäjoen Maila-Jussien B-tytöt järjestää pesäpallon Halli-SM -alkuturnauksen Seinäjoki Areenassa lauantaina 22.2.2020. Seinäjoella pelattava turnaus on yksi neljästä lohkoturnauksesta. Kilpasilla lopputurnauspaikassa SMJ:n kanssa ovat Lapuan Virkiä, Oulun Lippo ja Vaasan Mailattaret. Lopputurnaukseen Porin Karhuhalliin 14.-15.3. pääsee pelaamaan Suomen mestaruudesta lohkojen kahdeksan parasta. Alkuturnaukset pelataan neljässä lohkossa yksinkertaisena sarjana.

 

Halliturnauksen järjestelyoikeuksista päätti Pesäpalloliitto. Pesäpalloliitosta Kilpailupäällikkö Timo Lamminen sanoo talven SM-hallin turnauksista näin:

"Talvikauden merkitys on korostunut pesäpallossa vuosi vuodelta enemmän, kun uusia halleja on saatu käyttöön. Pesäpallon harjoituskausi on pitkä, joten ottelut tuovat pelaajille kaivattua vaihtelua talveen. Siitä miten SM-halliturnaukset auttavat kevään sarjapelein valmistautumisessa Lamminen jatkaa: Syksyllä tehdään enemmän omatoimista harjoittelua ja fysiikkaa. Keväämmällä aletaan jo rakentaa pelillistä puolta kuntoon. Erityisesti, jos joukkueessa on tapahtunut muutoksia, talven peleissä on hyvä hioa joukkuepeliä kuntoon. Hallien yleistymisen myötä joukkueet ovat yhä valmiimpia kauteen, kun kesäkausi alkaa toukokuussa. Tyttöjen Superpesiksessäkin jo ensimmäinen sarjavaihe on tärkeä, kun panoksena on paikka ylempään jatkosarjaan."


Seinäjoen Maila-Jussien B-tyttöjen valmentaja Kirsi Kuorikoski odottaa turnausta innolla ja kertoo joukkueen talven harjoittelusta, tulevasta turnauksesta ja valmennuksen tavoitteista näin:

"Talven isoksi otsikoksi asettaisin yhteisistä arvoista ja sovituista säännöistä rakentuvan ryhmäytymisen. Jokaiselle on joukkueessa löydettävissä oma tärkeä roolinsa persoonallisuus ja pelilliset vahvuudet huomioiden. Hyvän ilmapiirin ja onnistuneesta roolituksesta lähtevän motivaation kautta on hyvä edetä hallipeleihin. Hallipelit ruokkivat innokkuutta ja sisäistä kilpailijaa, niissä haetaan yhteisiä onnistumisia ja joukkuepeliä selkeillä teemoilla. SMJ:n B-tytöt pyrkivät omalla ilmeellään ja tekemisellään olemaan joukkueelleen ja seuralleen eduksi. Pelillisiä välitavoitteita asetetaan yhdessä tuumin. Ilon ja pitkäjännitteisen kehittämisen ja kehittymisen kautta! Valmennuksen tavoitteena on tartuttaa urheilullista, tervettä elämäntapaa ja luoda olosuhteet, joista voi ponnistaa naisten ylemmille sarjatasoille aina omiin Jussittariimme."

 

Seinäjoen Maila-Jussien B-tyttöjen joukkuuenjohtaja Eeva Nevanen kertoo vielä lopuksi, että:

"Turnauspäivän aikana Areenassa pelataan kaiken kaikkiaan kuusi ottelua, joten mielenkiintoinen, intensiivinen ja mukaansatempaava pelipäivä hienon lajin parissa on tulossa. Pelit alkavat aamu yhdeksältä ja kestävät iltaan saakka. Kaikki mukaan kannustamaan - onhan kisatunnelma aina paras paikan päällä!"

 

 

 

Turnauksen otteluohjelma:

 9.00         SMJ - Lapuan Virkiä

11.00       Lapuan Virkiä – Vaasan Mailattaret
13.00       Oulun Lippo Juniorit – SMJ
15.00       Lapuan Virkiä – Oulun Lippo Juniorit
17.00       SMJ – Vaasan Mailattaret
19.00       Vaasan Mailattaret – Oulun Lippo Juniorit

 

 

 

Lisätietoja:
- SMJ B-tyttöjen valmentaja Kirsi Kuorikoski, kuorikoskikirsi@gmail.com
- Joukkueenjohtaja Eeva Nevanen, 040-730 2871, eeva.nevanen@netikka.fi
- Turnauskoordinaattori Tytti Isokangas, 040-556 0804, tytti.isokangas@atria.com

 


Takaisin uutisiin