Liity jäseneksi Jussi-TV Verkkokauppa
 

Uutiset

 

Jussittaret käynnistivät kauden 19/20. Lue pelinjohtaja Antti Kuusiston ajatukset aloituksesta!


14.10.2019

 

1.leiritys 11.-12.10.2019

 

Avausleiritys pidettiin viime vuoden tapaan syysloman aattona. Joukkueen viime kauden rungon ympärille on koottuna todella mielenkiintoinen ryhmä lahjakkaita nuoria pelaajia, joilla palava halu kehittyä. Tämän leirityksen tarkoituksena oli saattaa porukka kasaan ja aloittaa yhteinen matka kohti kautta 2020. Isoin teema oli ryhmäytymisessä ja toisiimme tutustumisessa, jotka kuitenkin kesälläkin merkkaavat hommassa aikas paljon.

 

Leiri alkoi Kuortaneen Urheiluopistolla, jossa selvitimme tasotestin avulla jokaiselle urheilijalle kynnysarvot ja peruskestävyyden lähtötasot. Näillä tuloksilla on iso merkitys tietysti urheilijan itsetuntemukselle, mutta myös valmentajalle harjoitusten suunnitteluun. Tässä ensimmäisessä alkavassa harjoitusjaksossa nimittäin työ tehdään hyvin pitkälle juuri peruskestävyyden puolella. Peruskestävyysominaisuudet pitää olla timanttisessa kunnossa, että urheilijan palautumiskyky turvataan niin kesällä kuin tietysti harjoituskaudella. Hyvässä kunnossa pystytään siis tehokkaammin treenaamaan ja sitäkautta kehittymään. Ja sehän on tietysti meillä kaikilla se yhteinen tavoite, kun hommia tehdään.

 

 

Lauantaina aloitimme päivämme Kotijoukkue Areenalta. Tutustuimme Jussittarien kakkoskotiin elikkäs meidän pukukoppiin. Olemme tuunanneet omaa pukkariamme jatkuvasti viihtyisämmäksi ja ensi kesänä olisikin tavoite fiksata pienimmätkin yksityiskohdat sellaiseen malliin, että kaikki viihtyvät siellä mahdollisimman hyvin. Joukkueemme hupitoimikunta oli järkännyt aamuun muutamat avaavat kisailut/leikit, joilla saatiin turha jäykistely karistettua heti aamutuimaan. Kun lämmittelyt oli suoritettu, niin laitoimme pukuhuoneemme talvehtimiskuntoon ja suuntasimme kohti päivän päätapahtumaa. Päivän pääohjelmanumero oli täksi syksyksi lanseerattu Jussihaikki, joka on ultimaattisen upea metsävaellus Joupiskan upeissa maisemissa.

 

 

Haikilla tarkoituksena oli ajankohtaan sopivan treenimuodon lisäksi päästä ajan kanssa tutustumaan toisiimme luonnon helmassa. Lounastimme Cafe Mondeon tarjoaman lounaan Latukammilla. Jos Mondeon ruoka maistuu muutenkin hyvältä, niin metsän siimeksessä nautittuna se maistui kyllä erinomaiselta! Luoman Jullille lankesi retken tärkein nakki, kun hän pääsi keittelemään koko joukkueelle nokipannukaffit. Kolmen kopauksen kahvit, aikakin meikäläisen mielestä parasta mitä olin koskaan päässyt kaffirintamalla maistamaan. Ja opinpas itsekin siinä samalla nokipannukahvinkeiton salat. Lounaan jälkeen otimme muutaman erän legendaarista chiken googles -peliä nuotin valaisemassa metsäpirtissä! Ehdottomasti mun suosikkipeli, josta moni sivullinenkin on päässyt osalliseksi, kun on liikkunut joukkueemme kanssa samoissa paikoissa. Jätimme metsäpirtin taaksemme muutaman kisailun jälkeen ja jatkoimme haikkiamme. Kun saavuimme maaliin, niin aikaa kellossa oli kulunut viisi tuntia, eli oli kohtuullinen urheilusuoritus ja varmasti elämyksellinen kokemus kaikille.

 

 

Pienen hengähdystauon jälkeen suuntasimme SMJ:n toimistolle, jonne oli järjestetty talkoolaisille kauden päätöstilaisuus.

Söimme päivällisen, vaihdoimme kuulumisia ja esittelimme myös kauden 2020 harjoitusringin paikallaolijoille. Esittelyiden jälkeen pelasimme vanhan perinteen mukaisesti erän bingoa, jonka suvereenisti vei Jorma Hotakainen! Talkoolaisten tärkeyttä seuratoiminnassa ei voi väheksyä, sillä ilman heitä ottelutapahtumien järjestäminen ja moni muu varainhankintaan liittyvä kökkä jäisi tekemättä. Iso kiitos naisten joukkueen puolelta kaikille, jotka ovat vapaaehtoisesti mahdollistamassa tätä meille tärkeää lajia!

 

 

Bingoilun jälkeen suuntasimme joukkueen kanssa KKSauna:n tiloihin. Alkuun puheenvuorossa oli seuran puheenjohtaja Jussi Järvinen ja markkinointipäällikkö Mikko Vatanen. He toivat joukkueelle seuran terveiset ja kertoivat muutamia oleellisia asioita seuran pyörittämiseen liittyen. Loppuillasta pidettiin hieman palaveria ja juteltiin tulevasta ja meidän tavasta toimia. Illan päätösnumerona tehtiin pienryhmissä töitä ja kaivauduttiin hieman jokaisen yksilön vahvuuksiin. Prosessi oli antoisa ja toi esiin sitä valtavaa määrää osaamista, jota meidän joukkueen yksilöt kantavat mukanaan. Toistemme tunteminen varmasti syventyi tämän leirityksen aikana, joka on lähtölaukaus sille, että meistä kasvaa tulevaisuudessa yhtenäinen joukkue.

 

 - Antti Kuusisto, pelinjohtaja.


Takaisin uutisiin