Liity jäseneksi Jussi-TV Verkkokauppa
 

Uutiset

 

Taitavan lukkarin tavaramerkki oli baseball-räpylä


02.12.2018

Kuvahaun tulos

 

Reijo (Reksi) Salo kuoli 6.11.2018 Seinäjoen keskussairaalassa 79 vuotiaana vaikean sairauden murtamana. Salo oli syntynyt Seinäjoella 14.4.1939.

Reijo Salo meni koulun jälkeen työelämään ja hakeutui, kuten monet syntyperäset seinäjokelaiset, valtion rautateiden palvelukseen. Työkseen hän hoiti huoltomiehen tehtäviä. Varsinkin dieselveturit tulivat hänelle työssä tutuiksi.

Reijo Salo avioitui nuorena Hilkka Saarikosken kanssa. Heillä on neljä lasta.

Reksi Salo tunnettiin taitavana pesäpalloilijana, juonikkaana lukkarina. Reksi pelasi Seinäjoen Maila-Jusseissa lähes kaksikymmentä vuotta. ”Kapeikon kasvattina”, kuten hän itseään luonnehti, Reksi oli nostamassa Maila-Jussit vuonna 1956 mestaruussarjaan uusintaottelussa Vaasan Mailaa vastaan. Ottelua seurasi Kapeikolla arvioiden mukaan yli 2500 katsojaa. Tätä ottelua Reksi muisteli kaiholla Risteysasema-lehdessä tänä vuonna. ”Se oli tärkeä vaihe Maila-Jussien historiassa”, Reksi muisteli. Sitä suurempi oli pettymys, kun Maila-Jussit putosi seuraavana vuonna Suomi-sarjaan.

Reksi Salo toimi uskollisesti Maila-Jussien lukkarina myös 60-luvulla. Viisikymmentä vuotta sitten, vuonna 1968, Maila-Jussit nousi uudelleen mestaruussarjaan. Vuosi 1969 oli Reksi Salon läpimurron vuosi. Maila-Jussit voitti hopeaa. Reksi valittiin vuoden lukkariksi ja Itä-Länsi-otteluun.

Hän pelasi myös kahdessa Liitto-Lehdistö-ottelussa ja yhdessä Mestarit-Muu-Suomi-ottelussa. Hän voitti myös yhdeksän VRU:n mestaruutta.

Reksi Salo edusti kaksi kautta Nurmon Jymyä Maila-Jussit-uran jälkeen.

Reksi Salo oli palloilulajien monitaituri. Hän pelasi juniorina myös jääpalloa, jossa voitti A-junioreiden Suomen cupin hopeaa. Hän menestyi erinomaisesti tenniksen valtakunnantason sarjoissa ja oli kova tekijä myös pöytätenniksessä.

Vakava sairastuminen katkaisi Reksi Salon urheiluharrastukset muutama vuosi sitten.

Reksi Salon tavaramerkki oli baseball-räpylä. Ensimmäisen hän osti ”Kallari” Ihalaiselta; toisen tilasi Amerikasta.

 

Ilmari Ylä-Autio

 

Reksi Salon ystävä pesäpallokentiltä


Takaisin uutisiin