Liity jäseneksi Jussi-TV Verkkokauppa
 

Kausi 2012

 

Hitter turnaus 6.1.2012

Pesäpalloliiton 90 vuotisen taipaleen juhlavuotena järjestettiin ympäri Suomen Hitter eli porttipalloturnauksia, joista yksi Seinäjoella Areenassa loppiaisena. Sarjassa oli 6 joukkuetta; ParkU D-tytöt kahdella joukkueella, NuJy 00 pojat kahdella joukkueella, SMJ D-tytöt 99 sekä SMJ E-pojat 01. Pelasimme kolme peliä joukkeella Aaro, Akseli, Ville, Miika, Tomi A, Elias, Julius ja Niku. Nurmon pojat olivat piirun verran kovempia, Parkanon tytöt voitettiin Aaron ikimuistoisella ja ratkasievalla kopilla. Kiitos Jutalle pelinjohdosta!

 
 

Joukkueessa pelasivat

Aalto Niku
Alkava Tomi
Haapala Ville
Haapaniemi Akseli
Harju Miika
Hirvimäki Joona
Knuuttila Eetu
Kulmala Elias
Leppälä Aku
Manninen Eetu
Mäkiviita Miska
Tammiranta Aaro
Viitala Julius

Valmennuksesta vastasi Niina Mäkiviita ja kaarella hääri myös Kimmo Kulmala


Kankaanpään kevätturnaus 27.5.2012

Kesäinen Kankaanpää hellitteli lämmöllä niin pelaajia kuin katsojia, kun kauden ensimmäinen turnaus pyörähti käyntiin. Mahtoiko talven jäljillä olla koneessa jähmeät öljyt, kun poikien peli lähti dieselkoneen tapaan jähmeästi kiihdyttämään... Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui KaMa2 E-pojat, joiden käskyssä kuljettiin molemmat vuoroparit 3-6 ja 4-11. Ensimmäisessä vuoroparissa KaMan lyömät kaksi kunniajuoksua söivät vähän mielialaa ja vaikka toisessa vuoroparissa Aku pääsi tasaamaan puntteja, repsahti juoksujen määrä häviön varmistuttua. Miska pokkasi pelistä palkinnon.

Toisessa pelissä Pomarkun Pyrintöä vastaan tilanne oli ensimmäisen puoliajan jälkeen kutkuttavat 5-5. Liekö mukana ollut jotain vanhoja muistojakin, kun joukkueiden vanhempien kesken vaihdettiin mielipiteitä sitten toisen vuoroparin aikana. Miskan syötöt olivat myrkkyä vastapuolen pitkien kaverien vauhdinotolle, mistä syntyi lupaavan lämmin nokittelu, lajissa on edelleen tunteenpaloa :-). Pomarkku onnistui kuitenkin ulkopelissään hyvin jättäen meidän pojat vain kolmeen juoksuun ja hyvin lyöden ja virheet hyödyntäen tekivät 6 juoksua, mistä kirvelevä 11-8 tappio.

Kolmas peli menikin sitten eri nuoteissa, mutta pitää myös todeta, että KaMan pojat olivat nuorempia F-junnuja. Iloittelun aloittivat Miska ja Akke, Eetun ja Aaron peesatessa kunniajuoksuilla. Lyöntivuoroa jatkettiin kaksi kierrosta, minkä jälkeen vaihdettiiin osia ja KaMan pojat pääsivät lyömään. Lopputulemana 20-3, peli jäi yhteenvuoropariin, Aku palkittiin Jussien joukkueesta.

Neljäs peli olikin sitten tahtojen taistoa KaMa1 E-poikia vastaan, jotka näyttöjen perusteella näyttivät olevan vahva vastus. Johtuiko sitten tästä vai jo pitkään paistaneesta päivästä, että ensimmäisellä vuoroparilla KaMalle annettiin muutama helpohko juoksu, minkä jälkeen tilanne oli 3-7. Toisen vuoroparin tasoittavalle mentiin tilanteessa 3-13, mutta siitä alkoikin upea nousu. Onnistuneiden kotiutusten jälkeen Miika nostatti edelleen kannustusta kunnarillaan.  Turnauksen varmasti kiihkein kilpajuoksu nähtiin KaMan lukkarin ja meidän joukkueessa tuuranneen Oonan välillä, kun kisattiin matkaa ykköselle. Akke haistoi tässä tilaisuutensa ja haastoi kaverin takaisin kotipesälle, näistä Jussit vei saldon 2-0. Lopputuloksena taululle jäi lukemat 11-13, mikä oli aivan loistava nousu ja toivottavasti musituttaa myös tulevissa peleissä, miten peli pitää pelata loppuun saakka. Pelissä palkittiin Tomi, koko turneen tsempparina palkittiin Miika.

Kiitoksia pelaajille riuskoista otteista, järjestäjille ponnisteluista tapahtuman mahdollistamiseksi ja vanhemmille kannustuksesta, kyydistä ja kaikesta muusta huolenpidosta!


Piirisarjan ja valtakunnan pronssia 2012!

Sotkamon leirin hienot otteet saivat toisinnon piirisarjan lopputurnauksessa Alajärvellä, kun sarjan paremmuudesta saapuivat pelaamaan AA, KaKa, NJ ja SMJ.

Välierä AA – SMJ 2-0 (13-4, 8-7)

Akseli kapteeninaan pojat aloittivat pelin ulkopelillä. Leiriltä oli saattanut jäädä pientä kunnioitusta vastustajaa kohtaan, sillä alku oli hieman varovaista pelipaikkojen hakua ja palojen tekeminen oli vaikeaa. Juoksijoita saatiin kopilla pois, mutta toiselle lyöntikierrokselle mentäessä AA oli ottanut seitsemän juoksun kaulan. Sisävuorossa kyyti oli kylmää, sillä meidän juoksijat paloivat jo kakkoselle, ainoastaan Aku pääsi kokeilemaan kotitaivalta. Tässä palo tuli lukkarin hyvin haistamalla taktisella väärällä ja kavennus jäi haaveeksi. Toinen vuoropari oli sitten jo paljon parempaa peliä, jossa palot saatiin nopeasti aikaan , mutta kovien pelaajien myötä AA paukutti vielä kuusi juoksua lisää. Tasoittavassa myös SMJ pääsi juoksujen makuun, kun Eetu juoksi ensimmäisen harhalla ja perään Aaro ja Ville onnistuivat kotiuttamaan juoksijat. Matkaa oli kuitenkin liikaa ja jaksovoitto meni Alajärvelle.

Toinen jakso alkoi huomattavasti tiukemmissa merkeissä, ensimmäisestä vuoroparista saatiin taululle juoksut 4-2. Toisessa vuoroparissa pojat onnistuivat hienosti lyönneissä ja saivat katsomot kierroksille. Onnistumisia oli hieno hurrata ja mahtuipa keskusteluun perinteinen tuomarikeskustelukin, mistä päin ne parhaat tuomarit tulevat… Keskustelun voisi summata loppuottelutunnelmana, johon liittyi myös tunteen paloa. Tasoittavassa vuorossa Alajärvi sitten paukutti suoraan kolme ensimmäistä kaveria kotiin ja peli oli siinä, hyvin pelannut joukkue siirtyi mestaruusotteluun. Palkittuja olivat 1. Eetu M. ja 2. Niku

Pronssipeli SMJ – NJ 2-1 (12-11, jotain - 13, 2-1)

Seinäjoen tulisessa paikalliskamppailussa aloitettiin Tomin hutunkeitolla jo ”tututtuun tapaan” ulkoa. Palot saatiin heti täyteen ja vastustajat hienosti poltettua pesille, mistä saldona Nurmo sai kaksi juoksua. Jymy aloitti myös ulkopelin kovaa, mutta vahvalla materiaalilla tehtiin kahdeksan juoksua, mihin mahtuu Akun aloittama kunnariralli. Nimittäin toisen vuoroparin aloittavalla Nurmo takoi peräsin kolme kunnaria, toisen jälkeen oltiin jo tilanteessa 8-8, sitten 8-10 ja vuoronvaihto numeroin 8-11. Kolmospuoli sai lujaa pommeja ja kopparit saivat juosta pitkästä aikaa paljon. Eetu K. ei tätä kumartanut vaan meni kentälle myös kunnarilla. Kun perään saatiin kolme juoksua lisää, puhallettiin peli poikki ja siirryttiin toiselle jaksolle.

Toinen jakso aloitettiin ihan kelpo tyyliin, nyt Akseli löysi lyöntivireen ja tyhjäsi pajatson, kaikkiaan vuoroparista kertyi kuusi juoksua. Tasoittava olikin sitten turnauksen tumminta aikaa, minkä aloitti Nurmon Ranta-aho täräyttämällä pitelemättömästi jo toisen kunnarinsa. Toinen kunniajuoksu vielä perään ja tilanne 6-6. Tämän kylmän suihkun jäljiltä heitot lähtivät ohi kohteensa ja Niinan kolmen sekunnin säännöstä alkoi kertyä minuutteja. Paloja ei tahdottu saada millään, ei kiroten eikä poraten, vaikka kuinka väännettiin. Lyöjien ollessa jo toisella lyöntikierroksella sai Miska kopparina hienon kopin ja seuraavassa tilanteessa onnistui polttamaan yhden lukuisista kunnariyrityksistä, mihin lyöntivuo(t/r)o vihdoin saatiin päättymään lukemissa 6-13. Kun toisessa vuoroparissa lyöntiralli ontui, mentiin juuri päinvastoin kuin ensimmäisessä jaksossa Superiin Nurmon askelmerkeissä.

Super vuorosta kehkeytyi sanan sisällön kaltainen. Onnistumiset ovat todennettavissa ainoastaan pelin pöytäkirjasta, sillä loppuun purruilla kynsillä ei näistä jäänyt mitään merkintään, vain lyöntivuoron jälkeen taululle jääneet kaksi juoksua taltioituivat muistiin. Pelin luonteenvastaiset pienet numerot saivat jo aikaan pientä voitonriemua kentän vastakkaisen laidan pelaajissa, jota Jussi leirissä ammennettiin sitten aivan toisin päin. Miska asettui lukkariksi ja Aaro putsasi takakenttää, jolloin pitkien poikien osuessa korkeuksiin saatiin juoksijat yhtä lukuun ottamatta poltettua tai haavoitettua. Koppi ennen kahta viimeistä lyöjää nostatti hiuksia ennen kaikkea katsomossa, mutta myös pelaajissa ja näin todellinen tahtovoitto saatiin sinetöityä. Palkittuja pelissä olivat 1. Akseli, 2. Aku ja 3. Tomi.

Voitonrinkiä menivät niin pojat kuin vanhemmat, toivottavasti jostain löytyy todisteita, nimimerkillä ”Foto ois kiva”…

Kiitoksia ja lämpimät onnittelut pojille erittäin upeasta kaudesta!Kesän leirit

Tenavaleiri 22.-27.7. Sotkamo

Tulokset kokonaisuudessaan http://www.pesistulospalvelu.fi/ottelut/12/58/776

Lohko d 

 

Pelipäivämäärä

Kenttä

Kotijoukkue

Vierasjoukkue

Tulos

23.7.2012 10:30

6. Suoperä 2

SMJ P01

Tahko Yellow

19-2

23.7.2012 15:00

6. Suoperä 2

SMJ P01

Tu-Pe

10-5

23.7.2012 19:00

11. Mustola 1

SMJ P01

UP-V

10-4

24.7.2012 14:00

6. Suoperä 2

Kiri Blue

SMJ P01

11-12

25.7.2012 08:30

11. Mustola 1

PeKi00

SMJ P01

8-4

25.7.2012 14:00

6. Suoperä 2

PK-P S

SMJ P01

8-11 
 

 

 

Leirin ensimmäinen peli käytiin Tahkon Yellow:ta vastaan Suoperän sorakentällä. Poikien psyykkaus oli kovaa jo Akken hoitamasta hutunkeitosta lähtien, kun pojat kannustivat kapteeniaan. Tahko pääsi ensimmäisessä sisävuorossaan täyttämään pesät heti alkuun, mutta sen jälkeen ottelu kääntyi. Mikko kuittasi tärkeän ajolähdön kopin ja juoksi kakkoselta ensimmäisen palon, minkä jälkeen kurinalainen ulkopeli tuotti tulosta ja Tahkon saalis jäi yhteen juoksuun. Vastaavasti sisävuorossa Aku moukaroi keskeltä kenttää pallon maisemaan ja koko kenttä juostiin tyhjäksi. Toisessa vuoroparissa kärki poltettiin heti alkuunsa ja muutenkin kolmoselle pääsy oli Tahkolla työn takana. Tuloksena sisävuorosta oli toinen juoksu, joten peli oli jo tässä vaiheessa hyvin poikien näpeissä. Jännityksen aiheena oli, pelataanko vielä kolmas vuoropari, sillä pelattuna oli vasta alle puoli tuntia. Tätä vuoroa ei kuitenkaan tullut, sillä pojat lähtivät pyörittämään toista lyöntikierrosta yhdellä palolla ja lopputulemana pelistä saatiin taululle 19-2. Akke kunnostautui vielä kunnarilla toisessa vuoroparissa.

Päivän toinen peli oli Turun Pesistä vastaan. Pelin alkuun Tomi pääsi valitsemaan hutunkeiton jälkeen ulkovuoron. Tämän jälkeen peli jatkuikin hyvin samaan tapaan kuin aiemmin Tahkon kanssa, vastustajan juoksusaalis oli kaksi juoksua. Tasoittavassa taidon lisäksi oli myös onnetar osaltaan matkassa, kun pojat pyörittivät puolitoista lyöntikierrosta tuloksella yhdeksän juoksua. Turvallisen oloisessa johtoasemassa toiseen vuoropariin mentäessä sai Turku vielä kolme juoksua. Tasoittavalla pojat ehtivät saada yhden juoksun ennen säädetyn peliajan täyttymistä, minkä jälkeen lopputulos kirjattiin numeroin 10-5.

Ensimmäisestä leiripäivästä tuli kolmannen pelin myötä melkoinen urakointi, kun päivän viimeisenä koitoksena oli kohtaaminen Ulvilan Pesä-Veikkojen kanssa. Eetu huolehti kapteenina alkumuodollisuudet ja peliin lähdettiin sisävuorossa. Tuloksena oli kuusi juoksua ja Jullen show, kun hän viimeisenä lyöjänä juoksi pesät läpi mailaa soihtuna kantaen. Ulvila pääsi rakentamaan omalla lyöntivuorollaan hyvin ajolähtöjä, mutta näistä poimittiin tyylikkäästi palot pois niin, että taululla oli lukemat 6-2. Toisessa vuoroparissa poikien hyvä vire jatkui neljän juoksun verran, minkä jälkeen jäätiin jännittämään Ulvilan vastausta. Pelitilanne johti helpohkosti ajotilanteeseen, mistä Miska poimi marjat hienolla kopillaan. Paloja ei kuitenkaan meinattu saada aikaan, mitä saatiin odottaa lyöjälistan loppupäähän. Lopussa nähtiin myös harvinaisempi kaksois-lyönti, mistä tuomiona lyöjä ja etenijä paloivat ja Ulvilan tasoituksen mahdollisuudet viimeistään karisivat kiville. Lopputuloksena pelistä saatiin 10-4.

Kaikkineen tämä oli aivan upea päivä, hienoja onnistumisia ja uskomaton aloitus leirille. Jossain vaiheessa sarjaa on tietysti teoreettinen mahdollisuus tulla myös takaiskuja, mutta pojilla on erittäin hyvä syy leijua hetki onnistumisen huumassa. Kuitenkin kuten Niina asiasta on sanonut, ”…vain viiden sekunnin ajan”.

Tiistaina oli ainoastaan yksi peli Jyväskylän Kiriä vastaan. Tässä pelissä Aku oli sivussa, mutta tsemppiä hän jakoi senkin edestä, kun hän haastoi pojat 120% panoksella hommaan mukaan. Tässä pelissä Ville toimi kapteenina ja peli aloitettiin sisävuorosta. Pelitunnelman hakemisessa tuntui olevan vähän haastetta, sillä lyönnit näyttivät katsomoon hieman totuttuja lyhyemmiltä, mutta kentän haparoidessa ja heittäessä harhoja saatiin kokoon kuusi juoksua. Kiri lähti ryminällä lyömään, kun jokeripelaaja puhkaisi kentän ja eteni suoraan kakkoselle. Tämä kaveri saatiin poltettua, mutta perässä kehitelty ajotilanne purkautui kunniajuoksun kera Kirille. Edes Miskan tolppa ei pelastanut, kun kakkosrajan lyönti hukkui pusikkoon ja kenttä tyhjeni. Tämä suihku niskaa herätti myös Jussit ja juoksut jäivät vuoroparin ainoiksi. Vuoroparin erikoisuus oli, että kaikki poltetut paloivat kotipesään.

Toisessa vuoroparissa pojat hallitsivat hyvin hermonsa ja vuoroparin saalis oli toiset kuusi juoksua. Tilanne näytti jo turvalliselta numeroin 12-4, kun Kiri tuli lyömään, mutta lopputuloksesta tuli joka kardiologin unelma, ainakin Jussiyleisö oli täynnä sydänsairaita. Ensimmäiset kaksi juoksua Kiri sai ennen ensimmäistäkään paloa, minkä jälkeen heti toiset kaksi näpillä ja harhaheitolla. Seuraavat kolme juoksua syntyivät hienojen suoritus myötä, kunnes päästiin viimeiseen lyöjään ja takatilanteeseen. Miskan matalat syötöt olivat tuossa tilanteessa todella myrkkyä ja hermoja repivä tilanne kutistui viimeiseen hutilyöntiin. Lopputuloksena pelistä tuli siis 11-12 Jusseille.

Pelitilanteet tarjosivat todella jännitystä, mutta illan riennot tuntuvat jännittävän ihan yhtä paljon. Kukaan ei kuulemma aio tanssia… :-)

 

 

Koko joukkue Nuottiniemessä ennen leiridiskoa

Keskiviikkoaamuna pojat herätettiin jo aamuyöllä puoli seitsemän aikaan, sillä ensimmäinen peli oli jo 8:30 ja illan riennot sai unohtaa. Vastaan asettui Haapajärven Pesä-Kiilat, joka johti d lohkoa voitetuilla kaikilla peleillä ja 60 – 8 juoksusuhteella. Jo lämmittelyistä lyönnit sujuivat hyvin ja sama jatkui sisävuorossa, mutta PeKin koppareiden tehokkuus oli todella murhaavaa. Vastaavasti ulkopelissä Jussit poimivat nätisti palloja kiinni, mutta pitkillä lyönneillä ja hyvillä kärkkymisillä PeKi pääsi hieman edelle, lopputilanteeksi ensimmäisestä vuoroparista tuli 4-2. Toisessa vuoroparissa Jussien kärki oli hereillä, kun Elias karkasi harhaheitolla kotiin ja tilanteeksi saatiin kuin varkain 4-4 ennen paloja. Tunteet kävivät lämpiminä niin kentällä kuin katsomossa, kun pallo tuntui välillä karkailevan PeKin pelaajien käsistä, sillä paine tuntui vaivaavan myös vastapuolta. Kuitenkin kriittinen koppi ajotilanteessa sai aikaan sen, että juoksijoita ei enää saatu kolmoselle saakka, vaan pesäväleillä polttaminen onnistui valitettavan tehokkaasti. Toisen tasoittavalla syntyi pian voittojuoksu, jonka jälkeen seurasi muutama harhaheitoilla tehty juoksu, kun tunnelma lassahti parhaasta hehkustaan. Häviöstä 8-4 huolimatta pojat pelasivat todella hienosti, mistä myös vastustajan kannatusjoukot antoivat tunnustusta.

Tässä pelissä kannatusjoukot taisivat kohdata parempansa/pahempansa, mikäli on uskominen erästä PeKin vanhempaa: ”Meinasin mennä seinäjokilaisten porukkaan, kun se kuulosti fiksummalta”. Erittäin harvinainen kommentti allekirjoittaneen korviin, mutta osoittaa muuallakin olevan lajille vähintäänkin omistautuneita taustajoukkoja.

Alkulohkon viimeinen peli oli Puurtilan Kisa-Poikia vastaan, joka aiempien pelien perusteella oli selvästi heikompi vastustaja. Miska kapteenina hoiti Jussit ulkokentälle, jossa kärki päästettiin pesille, mutta siihen peli tuntuikin jumittuvan. Ensimmäisiä juoksuja odotettiin toiseksi viimeiseen lyöjään saakka, jolloin PK-S sai kaksi juoksua. Sisäpeli on tasaista tekemistä, jossa Jusseista palojen tekeminen oli  ulkokentälle hankalaa. Ainoastaan yksi heitetty palo ykköselle, kaksi muuta tulivat sivulaittoman lyönneistä. Toisessa vuoroparissa alkoi melkoinen hermostuminen ja haparointi. Johtuiko sitten tästä ennakkokäsityksestä heikommasta vastuksesta, Eliaksen huilista ennen Itä-Länsi peliä, hieman uusista pelipaikoista tai viimeisen vuoroparin jännityksestä, oli puolet kentästä päiväunilla. Harhaheitoilla ja vapaataipaleilla PK-P sai 6 juoksua ja siirtyi 8-7 johtoon. Tasoittavalla Mikko sinetöi lyönnillään voiton ja kellon ollessa riittävästi, puhallettiinkin peli poikki tilanteessa 8-11 ilman Jussien paloja. Alkusarjaan mahtui tekemistä, kaikkiaan 66 tehtyä juoksu ja 38 ”päästettyä”, mikä oikeutti ansaittuun toiseen sijaan alkusarjassa.

 
Tekniikkakisa Lappajärvellä

Tekniikkakisaan pääsi edustamaan valituista seitsemästä pelaajasta 4, jossa Miska edusti vielä F-poikia. Kotiin tuomisena oli Aaron hopeamitali nuorempana E-poikana. Mukana olivat  Aaro, Akseli, Miika, kaikki 12 sakissa ja  Miska 5.

 Palkitut kauden päätöstilaisuudessa 10.10.2012

Kehittynein: Miska Mäkiviita
Ahkerin harjoittelija: Aaro Tammiranta
Onnistuja: Ville Haapala
Leiripelaaja: Elias Kulmala


Vuoden tulokas pelinjohtaja: Niina Mäkiviita, jonka palkinnon ansiokkaasti pokkasi Miska :)

Loppukausi

Pojat vastaan vanhemmat peli ratkottiin vanhempien hyväksi, kotiutuskisassa Karin lyödessä läpärillä etenijä Carita kotiin. Haapalan kaksikko ratkoi loppuun Mikan lyödessä Terhin kotiin ja itselleen kunniajuoksun. Pääasia että vanhemmat voitti ja kaikilla oli kivaa. Päättäjäisissä olimme Namituvalla, jossa ratkottiin mestaruudet puhallusputkille tarkkuusammunnassa ja rodeossa aidolla sähköhärällä. Härän kyytiin uskaltautui myös Niina.