Liity jäseneksi Jussi-TV Verkkokauppa
 

Kausi 2013

 

Joukkueessa pelasivat


Alamylläri Elina
Alanko Niina
Annala Jenni
Haapaniemi Vilma
Hautamäki Peppiina
Järvinen Emmi
Kinnari Pauliina
Latvala Eveliina
Linna Veera
Lähdemäki Heidi
Niemelä Jenna-Juulia
Rantamäki Annika
Ritonen Anni
Ritonen Hanna
Tammiranta Oona

Valmentajana ja pelinjohtajana toimi Jarkko Kujanpää sekä leirillä ja peleissä mukana myös Kati Tyynelä ja Janne Annala. Joukkueenjohtajan tehtävät on hoitanut Carita Tammiranta ja rahastonhoitajana toimi Sinikka Alamylläri.

Kausi aloitettiin jo lokakuussa tutustumisella uuteen valmentajaan. Jo alusta asti oli selvää, että vaatimustaso oli kasvanut ja kaikesta näki että nyt alkoi olla tekemisen meininki. Kauden aikana on ehditty tehdä kaikenlaista ja harjoitella monipuolisesti muun muassa painisalisalilla ja  yhteistyössä SPV C-tyttöjen kanssa fysiikkaa. Harkkapelejä on pelattu sekä paikallisia vastuksia vastaan että Piispalan viikonlopun yhteydessä Jyväskylän Pesistä vastaan. Keväällä ulkokausi aloitetiin jo perinteeksi muodostuneella Kankaanpään turnauksella. Oma D-ikäisten suurleiri järjestetiin Kempeleessä. Pelasimme sekä D-kilpasarjaa ja C- piirisarjaa. Omassa sarjassa ei saavutettu asetettua tavoitetta, sijoitus oli 6. C-piirisarjan pronssisija luo toivoa seuraavalle kaudelle. D-piricupin kulta ratkottiin Lapulla. Osa tytöistä pelasi myös C-leirikarsintaa ja he osallistuivat Nuorisoleirille Turussa. Kausi päätetiin syyskuun puolivälissä Honkiniemen leirikeskuksessa ja uusi kausi on aloitettu jo eilen päättyneellä treeniviikonlopulla Kuortaneella. Yhteistyö alkaneella kaudella jatkuu 98 ikäisten kanssa yhteisenä C-tyttöjoukkueena.

Palkitut:

Kauden kehittyjä: Peppiiina Hautamäki        

Sisäpelaaja: Eveliina Latvala  

Ulkopelaaja: Oona Tammiranta   



Kauden aloitus


Kausi alkoi jo ennenkuin seuran päätöstilaisuutta oli ehditty viettämään. Tytöt kertasivat viimekauden tapahtumia, arvioivat omaa ja joukkueen osaamista ja tutustuivat uuteen valmentajaan Aarnikotkan kodalla 4.10. Ohjelmassa oli myös makkaran ja vaahtokarkkien paistoa ja pimeässä pelkäämistä. Harjoituskausi lähti käyntiin marraskuun alussa kolme kertaa viikossa treenaten.
Harjoituksia on pidetty ahkerasti ympäri maakuntaa Kirmaushallissa, Ritola hallissa otetiin juoksunopeudet ja tsekattiin joukkueen säännöt, Nurmon painisalissa on pidetty kehonahallintatreeniä. Lyöntihalli ja Wallsport ovat olleet viikotaisia harjoittelupaikkoja. Pikkujoulua vietetiin Piikissä ruokailun merkeissä ja lahjakassikin oli pullollaan. Harkka peli pelattiin Wallsportissa 19.12. P01 joukkuetta vastaan. Tyttöjen lyönnit olivat omaa luokaansa ja muutenkin pelissä oli tekemisen meninki.

Harkkapelejä pitkin kautta

Olemme hyödyntäneet hienot harkkaolosuhteet ja pelanneet useita harkkapelejä. 10.2 vastaan tuli Kaman tytöt, seuraavalla viikolla 12.2 pelasimme tiukan paikalliskamppailun SMJ 00 tyttöjä vpäätimme hiihtoloman pesismaratoniin pelaten ensin Ilmajoen kisailijoiden kanssa tasaisen väännön ja päälle Hitterturnauksessa kahdella joukkueella Nurmon Jymyn 99 ja 00 joukkueita vastaan.

Piispalan harjotusviikonloppu 19-21.4.2013

Mukava viikonloppu kaunissa paikassa. Harkkoja sopivasti, säbää, hyvää ruokaa ja muutama harkkapeli. Huolimatta kovasta väsystä, joka ei johtunut univajeesta tytöt pelasivat melko tasaisen pelin Jypen tytöjä vastaan. Jarkko tietää taas mitä treenata ja kuinka paljon.Lukkarikoulutusta ja movivointia treenaamiseen antoi vieraileva tähti Merika Rantamäki, huolimatta kipeastä selästä hän vei tytöt aamulenkille ennen aamupalaa. Lauantai-iltana pari uskaliasta kävi kastamassa ainakin varpaansa avannosta saunasta. Leikkimieleistä kisailua oli ainakin valmentajilla aamupalapöydässä sunnuntaina, kun tytöt kohtasivat eri kokoonpanoilla pelaavat pikkujussit (P01) sunnuntaina ennen kotiin lähtöä. Kivaa taisi olla kaikilla, vaikka väsyneitä neitejä oli bussillinen kotiin tuotavina.

Kankaanpään kevätturnaus 

Suurleiri Kempele 30.6-5.7.2013

Sunnuntaina 30.6 aloitettiin yhteinen viikko treffaamalla porukka leiripaikalla, jossa Jarkko ja jojo odottivat jo joukkuetta. Olivat saapuneet jo edellispäivänä kun eivät nähtävästi malttaneet enää odottaa. 
Sunnuntaille oli merkitty vain yksi ottelu paikkana Lukion monttu. Montun kärsittyä "lieviä" kosteusongelmia päätettiin vesipallon sijasta pelata kuitenkin pesäpalloa ja ottelu siirrettiin Niittyaron urheilupuistoon. Leirin pelit alkoivatkin upeasti kun Heidi puhkaisi kakkosrajan ensimmäisellä lyönnillä ja kipaisi kunnarin. Eikä ollut edes kiire. Heidi kotiutettiin heti perään ekassa vuoriparissa. Tästä ei Mailajuniorit 00 hätääntynyt,vaan nukkuva ulkokenttä lahjoitti tarvittavat juoksut ja oli myös välillä hyviä vastustajan lyönnit. 4-13, pisteet Kankaanpäähän. Päivän saldo: 4 loukkaantumista. Leirin jatkon kannalta ei näyttänyt kovin hyvältä.

Maanantaina peliinvalmistavatharjoitukset koulun vieressä olevalla kentällä saatiin tehtyä, mutta sitten taivas repesi ja peli jouduttiin siirtämään hamaan tulevaisuuteen. Päivän eka peli pelattiin sitten KeKin joukkuetta vastaan pikku sateessa märissä kamppeissa stadionin vieressä olevalla junnukentällä tulos 12-2. KeKin lukkari vei lyöjiä miten tahtoi heittelyllään. Eikä oikein tytöt osuneet lukkarin mahdottomaan venkulatolppaan. Kolmas peli pelattiin taasen varakentällä Linnakankaalla Lipottaret 99 vastaan. Peli näytti jo mukavalta omalta peliltä, mutta tällä kertaa Lipottaret saivat juhlia voittoa 12-8. SMJ oli pelissä mukana viimeiselle ulkovuorolle asti, mutta sitten tapahtui pieni musta hetki ja kahdella hyvällä lyönnillä tilanne vain repsahti. Ottelun jälkeen puhetta herätti kovasti fanijoukkion tarpeellisuus tai tarpeettomuus. 

Tiistai oli voitokas päivä, kun molemmat pelit päätyivät jussittarien voittoon. Aamupelissä Jana kaatui 2-7 iloisella peli-ilmeellä ja joukkuepelillä KKK kentällä, majoituskoulun vieressä. Jana -pelistä jäi vain hyviä asioita mieleen. Peli oli taktisesti onnistunutta ja saatiin pidettyä johtoasema vaikka vastustaja pääsi vyöryttämään kovasti. Lisäksi ottelu oli todella reilu ja pelin jälkeen moni antoikin palautetta että Janaa vastaan oli todella mukava pelata. Illalla Linnakankaalla oli vastassa KPK : pelissä nähtiin vapautunutta peliä alun vastustajan lukkarin tuijotuksen päätyttyä SMJ huudettua neljä väärää ja kaksi juoksua. Peli päättyi 3-12. Sateinen kenttä tarjosi pelialussa huonosti mahdollisuuksia pallolle pomppia. Kuitenkin ottelun tiimellyksessä joku mystinen valoilmö taivaalla (joka vähän turhan harvinainen oli viikolla) lämmitti kenttää sen verran että Even kanssa saatiin odotella vaivihkaa että kenttä kuivuu takaa. Takakentällä oli noin 3x5 metrin alue johon aurinko pääsi kunnolla paistamaan ja kuivattamaan sitä. Merkistä sovittu kupperi tähän ruutuun ja bojong, kolme metriä pompolla kopparin yli ja Evellä ei ollut kiirustakaan kiertää kunnaria. Viimeistään tähän lyöntiin KPK selkäranka katkesi. Kunnari nähtiin myös Oonalta, josta tuomiosta piti tuomarin kanssa vähän vääntää. Tämän päivän tuomio olisi ollut, että pysähtyi taipalleella ei kunniajuoksua. Yleisö sai lainata tuomaritarkkailijan sanoja, että "kunnari on kunnari vaikka kahvit keittäisi joka pesällä."

Keskiviikko aamuna pelattiin vielä toiselta päivältä peruuntunut peli Siipe mustia vastaan, häviten 8-12, huonolla pelillä. Alkulohkon 6. sija. 
Pelejä jatkettiin lohkossaan myös kuudenneksi sijoittautuneita SMJ T00 joukkuetta vastaan Niittyarossa. Joukkueen taktiikka ja velmuilu meinasi aiheuttaa vanhemmissa katsomossa hieman ennenaikaista vanhenemista. Vanhemmat jussittarien pelasivat ihan mukavaa peliä ja voitto tuli 8-12. Pelissä tosi hyvää oli se että homma hoitui ihan ok pelillä. Ei missään nimessä kuitenkaan voida sanoa että tosi hyvällä pelillä. Hyvän ja huonon pelin väliä on saatu pienennettyä. Pauliinan lonkka kipeytyi aamun pelin rasituksesta ja tyttö matkasi tuskissaan OYS:sin päivystykseen ambulanssilla. 
Illalla koko joukkue oli kannustamassa Oonaa Itä-Lännessä Kempeleen pesistadionilla. Oona hoiti hommansa hienosti niin kentällä kakkosvahtina, kun toisella jaksolla ainokaisella lyöntivuorollaan hihassa numerot 5. Valitettavasti edessä pelannut kanssa peluri onnistui polttamaan joka kerta itsensä, ja vuoron vaihto. Ei Oona päässyt kertaakaan lyömään todelliseen paine paikkaan.

Torstaina pelattiin vielä kaksi jatkolohkon peliä, jossa ekana vastaan tuli Pattu keltaiset, oli päättyi 4-5 ja toisessa pelissä Pöytyän urheilijat saivat maistaa karvasta kalkkia ja tytöt voitti 7-13. 
Torstai- ilta kuuluikin sitten leiriottelussa Keki - Jymyjussit ja diskoillessa.

Perjantain viimeinen aamupeli oli paikalliskamppailu NJ -00 vastaan, jonka tytöt hävisivät 11 pelaajalla ja yhdellä juoksulla. Ottelu oli ihan huono Jussittarilta. 9-2 johdossa onnistui vielä kolmesti välttämään kolmas palo heittämällä palloa ihan minne sattuu. Aivan idioottityhmiä ratkaisuita. Ole huono niin kaveri kiittää ja niin nytkin. 9-2 tilanteesta 9-9 kahdella palolla. Lopullinen sijoitus 20. Tyttöjen kilpasarjaan voitti Fera 2. Keki, 3. Mailajuniorit 99 ja 4.TyTe oman piirisarjan joukkueista 6. ViVe 9. NJ 99, 16. AA 19. NJ00 21. SMJ 00 IK pelasi pelisarjassa 6.

Poikien kilpasarjaan kolme parasta olivat Kama 99, KPL99 ja HalTo, pelisarjassa 1.HP, 2. SMJ P00 ja 3. KeKi, SMJ 99-01 pojat olivat upeasti 6. sijalla 

Kaiken kaikkiaan jos alusta asti olisi ollut samaa tasaisuutta kuin loppupään muutamassa pelissä niin sijoitus olisi ollut 10 sijaa parempi. Mutta pallo on pyöreä ja ei huonoille hävitty. Ensi vuonna jos Mailajuniorit, Lipottaret, KeKi, Siipe tai PattU tulee vastaan, niin he voivat kokea ylläripyllärin jos lähtevät takkiauki... ;)


Piirisarjassa D-kilpasarjaa ja C-piirisarjaa

Piirisarja pelattiin 7 joukkueen voimin kaksinkertaisena sarjana IK, NJ99, NJ00, SMJ99, SMJ00, AA, ViVe. Sarjassa jäimme lopulta kuudennelle sijalle. C-piirisarjaa pelattiin  99-98 joukkueena kyhdessä Vive, YPJ ja VM  kanssa. Tästä tytöille ripustetaan pronssiset mitalit kaulaan.