Liity jäseneksi Jussi-TV Verkkokauppa
 

Päiväkirja

 

Joukkueen synty

 

D-TYTÖT 2 -91 SYNTYNEET

 

Joukkueen synty:
1998 perustettiin F-tyttöjoukkue, jossa oli yhdistettynä -90 ja-91 syntyneitä tyttöjä.-91 syntyneitä olivat Kati Tyynelä, Hanna-Maaria Lahti, Essi-Maria Palmuaro, Maria Ojala ja Salla Pollari. Sinä vuonna osallistuttiin piirisarjaan ja piirin tenavaleirille. Menestys oli ihan kohtuullista ja pääsia olikin, että pääsimme peliin sisälle. Syksyllä joukkueen pelinjohtaja ja valmentaja Erkki Lahti kiersi pesiskouluja ympäri Seinäjokea etsien -91 sybtyneitä innokkaita pesistyttöjä tavoitteenaan saada joukkueellinen saman ikäluokan pelaajia. Näin löytyi Alakylästä Terhi Oksa, Kirsi Ala-Lipasti ja Piia Nuolikoski. Kasperista mukaan lähti Laura Salmi, Susanna Mattila, Reetta Aralinna ja Kati Niemistö. Kuplahallin rekryrointitilaisuudessa löytyi vielä kaksi pelaajaa lisää, Kleimolan kaksoset Henna ja Jenni. Essi-marian luokkatoveri Anna Mäntylä lähti vielä mukaan ja näin joukkue oli kasassa.

 

1999
Joukkue aloitti harkat tammikuussa kuplassa ja löyntihallissa ja osallistui kesällä piirisarjaan ja piirileirille sekä valtakunnan leirille Hyvinkäällä. Piirileirillä saavutettiin ensimmäiset mitalit, jota olivat pronssiset. Hyvinkäällä koukkue sijottui neljänneksi ollen vielä vuoden "alaikäinen" F-sarjaan. Hyvinkäällä pelattiin kahdella pienjoukkueella, joten tarvittiin myös kaksi pelinjohtajaa. Toista joukkuetta veti Jari Ala-Lipasti ja hyvin vetikin. Tästä alkoi Erkin ja Jarin saumaton yhteistyö joukkueen valmennuksessa ja pelinjohdossa.
Syksyllä pesiskoulun päätöstilaisuudessa löytyi vielä kaksi pelaajaa lisää. Kolmosvahtina pelasi Niina Koskela vakuuttaen Erkin pelitaidoillaan. Ei muuta kuin selvittämään, kuka tämä pelaaja oli ja olisiko hän halukas lähtemään mukaan joukkueeseen. Ja olihan Niina.

 

2000 F-tytöt
Harkat aloitettiin tammikuussa ja kausi oli yhtä menetystarinaa. Joukkue osallistui piirisarjaan F-jaE-tytöissä. Piirimestaruus tuli F-ikäisten A-sarjassa ja E-ikäisten B-sarjassa. Piirileirillä joukkue pelasi kahdella joukkueella, toisessa 7 ja toisessa 8 pelaajaa. Tuomisina oli kaksoisvoitto. Valtakunnan leirillä Alajärvellä joukkue saavutti mestaruuden ja jopa Matti Iivarinen antoi tytöille tunnustusta hyvistä pelitaidoista. Laura Salmi päätti keskittyä jumppaharrastukseen ja lopetti pelaamisen tähän kauteen.

 

2001 E-tytöt
Harkat aloittiin taas tammikuussa ja mukaan liittyi Annika Wile`n uutena pelaajana. Joukkue osallistui piirisarjaan ja piirileirille sekä Outokummun valtakunnan leirille. Vimpelin piirileirillä pelasimme kahdella joukkueella ja totesimme, että se oli vähän liian rankkaa. Kokemuksesta viisastuneena Outokummussa pelasimme taas yhdellä joukkueella, vaikka joukkueessa olikin 16 pelaajaa. Piirileirin saavutuksena oli toiselle joukkueelle pronssi ja toinen tuli neljänneksi. Outokummussa sijoitus oli kunnioitettava neljäs ottaen huomioon leirillä riehuneen vatsataudin. Mitalit vei Nurmo, Kauhava ja Ilmajoki. Piirisarjassa sijoitus oli hopea, vaikka kaikki Outokummun mitalistit olivat mukana samassa sarjassa.
Terhi Oksa päätti pesäpallouransa tähän kauteen.

 

2002 E-tytöt
Tämä kausi oli tähän mennessä tyttöjen ehdottomasti paras. E-tytöissä ei vastusta löytynyt piirisarjasta eikä valtakunnan leiriltä Helsingistä. Tytöt voittivat leirimestaruuden murskaavalla juoksusuhteella 295-7. Loppuottelu Ilmajokea vastaan päättyi 17-0. 
Joukkue osallistui myös D-tyttöjen piirisarjaan ja siinäkin A-sarjaan saavuttaen loistavan seitsämännen sijan 13 joukkueen sarjassa. Hyvä joukkue sai tunnustusta ja myös valmennus huomioitiin. Seura palkitsi Erkin yhtenä vuoden valmentajista ja Pohjannmaan Pesis antoi tunnustuspalkinnon

 

2003 D-tytöt
Harkat aloitettiin jo joulukuussa tekniikkaa hiomalla. Tulevalla kaudella joukkue osallistuu D:n piirisarjaan, piirileirille ja Kajaanin suurleirille. 
17.5.2003 järjestimme yksipäiväisen turnauksen Kasperin pallokentällä, josta itse saimme hyvää kokemusta tulevaa kautta varten. 
Harjoituskaudella Kati Niemistö totesi monista poissaoloista johtuen jääneensä muista niin paljon jälkeen, että päätti lopettaa pelaamisen.
Päättäessäni tätä kirjoitusta on viisi tuntia aikaa ensimmäiseen piirisarjaotteluun. Perhosia vatsassa. Nyt se alkaa !!!!!!